Dolfijnen

De dolfijnen zijn de jongste groep van de Pampus Groep uit Muiden. Met kinderen van 7 tot 11 jaar vormt deze groep een groot onderdeel van de Pampus, zonder de dolfijnen is er bijna geen doorstroom naar overige speltakken. Dus zijn de dolfijnen essentieel. De dolfijnen kanoën, zwemmen, bouwen hutten, spelen heel veel buiten, doen allemaal teamspelletjes onder begeleiding van de dol-fijne leiding. Het leidingteam bestaat uit enthousiaste vrijwilligers die elke week weer tot het uiterste gaan voor een gezellige en actieve ochtend. De dolfijnengroep is een open en gezellige groep met ruimte voor iedereen. Komen kijken is dus geen enkel probleem, we zijn elke zaterdag te vinden op de parkeerplaats P2 in Muiden. Vanaf daar lopen we dan naar de plek waar onze kano's liggen.

In de winter zijn we te vinden op ons fort: De Westbatterij!

Dolfijnfestijn

Het Dolfijnfestijn is een jaarlijks terugkerend fenomeen waarbij dolfijnen groepen uit de hele regio aanwezig zijn. Dolfijnfestijn is een manier om kinderen van alle groepen met elkaar kennis te laten maken en met elkaar te spelen. In het thema doen de kinderen in verschillende teams leuke en energieke spelletjes. Tijdens deze krachtmeting komt er altijd een winnaar naar voren waardoor iedereen gemotiveerd raakt om volgend jaar nog beter zijn of haar best te doen.

Kanoën

Kanoën is een groot onderdeel van de activiteiten van de dolfijnen. In de zomer gaan de kinderen met zijn allen het water op om ook daar leuke spelletjes te doen. In elke boot zitten een Topper en een Tipper. De Topper zit achter in de kano en stuurt de boot. De Tipper zit voor in de kano en geeft het tempo aan waarin gepeddeld moet worden. Tijdens het kanoën leren de kinderen samenwerken; zodra iemand in de boot zijn taak niet doet is dat meteen te merken in het resultaat van het spel. Het kanoën gebeurt altijd onder begeleiding van de leiding en met oog op veiligheid dragen alle kinderen een reddingsvest (en is zwemdiploma verplicht).

Kamp

Elk jaar gaan de dolfijnen met hun leiding een lang weekend op kamp. Oftewel 3 zaterdagen achter elkaar! In een ander clubhuis genieten de kinderen van een uitgebreid programma vol leuke spelletjes en andere activiteiten. Uiteraard blijven de kinderen dan slapen, wat voor de meesten het leukste is van alles. Bij het ‘slapen’ hoort namelijk ook een flinke dosis keten, zaklampen en gezelligheid.

Uniform

Zoals gebruikelijk bij de scouting dragen de dolfijnen een uniform. Dit is een blauwe blouse die, naarmate de leeftijd van de eigenaar oploopt steeds voller raakt met badges, insignes, bandjes etc. Het uniform van de dolfijn wordt gekenmerkt door zeshoekige insignes die na een prestatie behaald kunnen worden. Belangrijk onderdeel van het uniform is de groepsdas. De Pampus draagt een groepsdas in de kleuren rood en geel. Aan de groepsdas zijn alle groepen te herkennen tijdens bijvoorbeeld het dolfijnenfestijn. 

 

Wilt je een keertje komen kijken? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met:

De Dolfijnenleiding
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Hier onder vind u onze beide locaties: